WIJ GAAN NAAR NIEUW-ZEELAND!!
(en hebben Amerika er nog even voor geplakt)

Nieuw-Zeeland, het land waar ik als klein meisje van droomde. De ongerepte natuur, de vele landschappen en de dunne bevolking hebben bij mij vaak voor kriebels gezorgd. Ter vergelijking: Nieuw-Zeeland heeft ongeveer 4,5 miljoen inwoners en is 8 keer zo groot als Nederland.

Tijd om alles achter ons te laten! Voordat we dit prachtige land voor onbeperkte tijd (we gokken rond de 4 maanden) van dichtbij gaan bekijken, vliegen we eerst naar Amerika. New Jersey om precies te zijn. In New Jersey heb ik anderhalf jaar geleden bij mensen in huis gezeten en dit keer zijn we weer meer dan welkom! Vanuit daar reizen we naar één van de gaafste en mooiste steden ter wereld: New York om vervolgens de hoofdstad van Amerika niet over te slaan: Washington DC.

Het aftellen is echt begonnen. Binnen 5 maanden vliegen we al. Via onze website en de blogs die we daarop plaatsen, kun je onze reis volgen. Er moet nog een hoop gebeuren maar de grootste en engste stappen zijn al gezet, toch Kev?

Absoluut, ik kijk er natuurlijk net zo naar uit om naar Nieuw-Zeeland te gaan als Bo. Samen vliegen we naar de andere kant van de wereld. Om tot die beslissing te komen heeft er veel in en voor mij moeten gebeuren. Na 10 jaar voor hetzelfde bedrijf gewerkt te hebben, heb ik vanaf 1 mei geen vaste baan meer en ook mijn eigen woning heb ik opgezegd. Op die momenten realiseer je je pas echt hoe gehecht je bent aan bepaalde dingen. Zelfs als je het niet naar je zin hebt op je werk en elke dag er één te veel blijkt te zijn, is het een flinke stap om daadwerkelijk die ontslagbrief te ondertekenen. Na de nodige moeite, spanning en stress heb ik het nu allemaal op de rit en ben ik bijna zover om te gaan.

Daarnaast ben ik nog nooit verder gevlogen dan Griekenland. Reizen is een totaal onbekend terrein voor mij. De reis naar Amerika begint direct met een nieuwe ervaring in het vliegtuig. Dan hebben we het nog niet over de 44 uur om van Amerika naar Nieuw-Zeeland te reizen (alles voor een goedkope vlucht;)) Daar zullen we een auto aanschaffen om op eigen houtje Nieuw-Zeeland te ontdekken. Gelukkig houden Bo en ik net zoveel van autorijden als van spinnen vangen…

Maar reizen gaat natuurlijk niet alleen over ervaringen, genieten of vakantie vieren. Reizen gaat over vrijheid. Het is jouw vrijheid gebruiken om een ander land te mogen betreden en toegelaten te worden. Je vrij kunnen verplaatsen binnen de landsgrenzen en (even) mee te mogen doen in hun dagelijkse doen en laten.